Voorjaarscompetitie 2020

Nieuwsbrief Technische Commissie

Jawel, het is weer zover! Het tennisjaar nadert haar einde. Met de WAC nog in volle gang lijkt dat bij TVH niet het geval, maar in tennisland is het nu rust. In januari start het nieuwe seizoen met de Australische tour en het Wintermuts toernooi (mooi he dat dat in een adem wordt genoemd… J). December is dan ook de maand van voorbereiding. Ook voorbereiding door de KNLTB van de voorjaarscompetitie. Wereldwijd de grootste tenniscompetitie die bestaat!

Dit jaar hadden we een record aantal teams ingeschreven voor de voorjaarscompetitie.

12 ingeschreven teams hebben in totaal 84 wedstrijden gespeeld.

Drie teams zijn kampioen geworden! Twee heren teams en het team van de meiden! Nogmaals proficiat!

Voor de teams die kampioen geworden zijn, dat levert promotie op naar een hogere klasse. Voor de heren houdt het in dat we recht hebben op twee teams in de derde klasse en twee teams in de vierde klasse komend jaar.

Leeftijdsgrenzen voor 2020.

Voor deelname aan bepaalde competitiesoorten binnen de Voorjaarscompetitie zijn leeftijdsgrenzen vastgesteld:

17+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2004.

25+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1996.

11 t/m 14 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2006 en vóór 1 januari 2010. Verder is het in 2020 mogelijk om in een 11 t/m 14 team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te jong is en/of één speler op te stellen die één jaar te oud is.

13 t/m 17 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2003 en vóór 1 januari 2008. Verder is het in 2020 mogelijk om in een 13 t/m 17 team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te jong is en/of één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Gemengd, heren en dames competitie op zondag In de gemengd-, heren- en damescompetities op zondag is er geen leeftijdsgrens. Ook junioren mogen, mits zij geboren zijn vóór 1 januari 2010 in deze competitievormen worden opgenomen.

Er kan gekozen worden uit onderstaande competitie vormen, waarbij het belangrijk is te kijken met name naar of teams graag willen enkelen, of slechts een paar spelers hebben die willen enkelen. Zo kan gekozen worden uit een optimale vorm waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt. Op de vrijdagavond geldt dat alleen dubbels gespeeld worden.

Wordt het niet eens tijd voor een gemengd team in Haaften?

Algemeen

1.    Voor iedereen! Het spelen van competitie is bij TV Haaften niet alleen voorbehouden aan een select groepje doorgewinterde tennissers wat al jaren competitie speelt. Nee, competitie spelen mag iedereen!! Heb je een groepje van 4 (liefst met eventuele invallers voor het geval dat), stuur een berichtje naar competitie@tvhaafen.nl en we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Inderdaad stuur een mail, inschrijven via de App is geen inschrijving

2.    Niet inschrijven is geen deelname! Dit geldt met name voor de doorgewinterde competitiespelers die er vanuit gaan wel weer mee te doen 🙂

3.    De kosten voor deelname van de competitie bedragen € 50,00 per team (inschrijfgeld en onkosten voor ballen);

4.    Een competitie team wordt ook geacht kantinedienst te draaien bij een van de andere competities. Een afgestemd rooster ontvang je bij afhalen van de competitie spullen eind maart.

5.    In het optimale geval, hebben we ruimte voor 16 teams. 6 op vrijdag, 6 op zaterdag en 4 op zondag. Het eerste dames team heeft zich al aangemeld, voor de vrijdag. Mocht het zo zijn dat we vrijdag meer teams hebben dan 4, kan het voorkomen dat we niet meer de luxe situatie van 2 banen per team hebben, maar dat is alleen maar sfeerverhogend!! Dus; Schrijf allemaal in. Waarom?

a.     Omdat je er een betere speler van wordt;

b.    Omdat je een geweldige dag/avond beleeft waarin sport en ontspanning hand in hand gaan;

c.     Omdat je je kunt meten met anderen van gelijke sterkte;

d.    Maar bovenal omdat het super leuk is;

Kortom, stuur een bericht naar competitie@tvhaaften.nl om in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2020. Schrijf in met alle teamnamen en duidelijk omschreven voor welke soort ingeschreven wordt.